SPEAR SYSTEM

A SPEAR System™ modern taktikai és önvédelmi közelharc rendszer, amelyet Tony Blauer és csapata fejleszt a nyolcvanas évek óta. A rendszer taktikai változatát csak hivatásosaknak oktatják (pl. a brit rendőrség is adaptálta a képzésébe), a civil önvédelmi képzés pedig egy egésznapos tréning (BYOB) és rendszeres edzés formájában tanulható.

TONY BLAUER

A Coach kanadai születésű, de Kaliforniában él.

A SPEAR

Az angol spear szó jelentése lándzsa, dárda, a SPEAR pedig egy rövidítés: Spontaneous Protection Enabling Accelerated Reaction (S.P.E.A.R.), azaz spontán védekezés, amely gyorsított reakcióra tesz képessé. Ha megértjük, miféle spontaneitásról van szó, és miért fontos a reakció gyorsítása, azt is megértjük, miért képez a SPEAR hidat az erőszak valósága és az edzőtermi gyakorlás között. 

A FLINCH

A


VALAMI NEGYEDIK

A távol-keleti harcművészetek, a küzdősportok és ún. valóságalapú önvédelmi rendszerek mellett a SPEAR önálló, negyedik típus. Arra épül, ami genetikailag belénk van drótozva (weaponizing the flinch), ami megfelel a magatartásnak (scenario-based).

PDR

Fontos megjegyezni, hogy a SPEAR olyan rendszer, amit hivatásosak folyamatosan, valós körülmények között tesztelnek, értsd: naponta az életüket bízzák rá. A rendszer egy részét a Personal Defense Readiness, azaz PDR tréningen civileknek tanítják.

HIGH GEAR

A

0
Az oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .