BEMUTATKOZÁS

1966-ban születtem, budapesti vagyok. Feleségem mentálhigiénés tanácsadó és coach, két kislányt nevelünk. Hivatásos kutató, oktató vagyok a vallás- és hittudomány területén, de az önvédelem tanulását és oktatását is hivatásomnak érzem. Őrző-védő típus vagyok (INFJ-A), mindig zsigerből védtem, ami érték. Ha az emberek többsége juh, és vannak farkasok, akkor juhászkutya vagyok. 

Még az előző rendszerben nőttem fel, és az állami kontroll a mainál nagyobb közbiztonságot is jelentett. Lányaim vannak, és hogy ma olyan sok fiatalt és nőt zaklatnak és megtámadnak, felháborítónak tartom, de tenni is akarok ellene.

Fiatalon én is meg akartam védeni magam. Hat évet karatéztam, pár évet aikidóztam, de amikor közterületen belém kötöttek, az adrenalin-löketet nem tudtam kezelni, mert edzésen ilyesmi elő sem fordult.  Akkor futással megúsztam, és sok éven át inkább csak sportoltam.

2006-ban mégis elkezdtem kifejezetten önvédelmi edzésre járni, amit a valósághoz sokkal közelibbnek éreztem, így oktatóimnak ma is hálás vagyok.

Minden tisztelet mellett idővel mégis az alakult ki bennem, hogy az átlag civil számára az ilyen képzésekből valami hiányzik, más pedig túl sok. Éveken át kutattam, és először Rory Miller könyvei, végül Tony Blauer és rendszere vezetett ahhoz a szemlélethez, ami a „safeness” mögött áll.

Remélem egy napon a Safeness Programot mások is oktatni fogják, hogy minél többen kerülhessék el a bajt. Ha mindezzel másoknak is időt, pénzt, energiát és sebeket takarítok meg, érdemes volt belekezdeni. 

Ez az én sztorim, hogy el tudd dönteni, megbízol-e bennem. Engem viszont az érdekel, hogy mi a Te sztorid? Mire van szükséged? Mit tudunk együtt tenni azért, hogy ne kerülj bajba, és ha mégis, akkor meg tudd magad védeni? 

  • Szalai András

0
Az oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .